Mijn Gewone Bewuste leven

Vroeger was ik altijd maar bezig met proberen te doen wat ik zou moeten doen, alle signalen van mijn lijf en mijn emoties drukte ik weg, ik probeerde maar steeds om ‘gewoon’ te doen wat er van me verwacht werd. Mijn lichaam stuurde me allemaal seintjes dat het niet goed ging: ik was veel te moe, had last van eczeem, had allemaal kleinere kwaaltjes, op een gegeven moment kon ik letterlijk niet meer lopen van de pijn omdat ik in mijn moeheid van de trap was gevallen. Maar ik ging toch door.

Mijn intuïtie was er wel, maar ik luisterde niet..
En dat terwijl ik eigenlijk ook wel zag dat ik die intuïtie wel had en als ik hem volgde (bijvoorbeeld in mijn keuze voor een bepaalde school, studie, of woonplek) bleek dat iedere keer weer de perfecte keuze voor mij en precies dat wat ik nodig had.
Dus ik wist ergens wel hoe dat moest, luisteren naar mezelf en mijn intuïtie, maar ik durfde het alleen maar te doen op bepaalde momenten. Het grootste deel van de tijd bleef ik gewoon op mijn oude manier verder leven.

Tot mijn lichaam het echt niet meer aan kon, en ik gedwongen werd om helemaal tot stilstand te komen. Ik kon alleen maar in bed liggen, niet werken, niet studeren, niet lezen (mijn favoriete bezigheid!) en niet naar buiten. Dat was voor mij het moment dat ik er echt niet meer omheen kon. Ik besloot om mijn manier van leven om te draaien: in plaats van heel veel vanuit mijn hoofd leven en een af en toe mijn intuïtie en gevoel laten meespelen, ging ik het andersom doen.

Mijn intuïtie werd de baas
Zo ontstond mijn Gewone Bewuste leven. Ik deed wel alles wat ik normaal ook zou doen, maar vanuit mijzelf. Als ik bijvoorbeeld werk nodig had, dan liet ik mijn intuïtie wijzen waar ik moest werken. Ik maakte mijn studie gewoon af, maar volgde daarin mijn eigen manier van werken (waarbij ik trouwens nog steeds gewoon al mijn deadlines haalde, maar nu zonder alle stress van het proberen te doen volgens de planning van iemand anders). Ik werk nog steeds met allemaal mensen samen, maar nu kan ik alles van mijzelf daarin stoppen, inclusief al die kwaliteiten die juist in mijn intuïtie en gevoeligheid zaten.
In mijn Gewone Bewuste leven, leef ik dus eigenlijk gewoon nog steeds een ‘normaal’ leven, maar vanuit een hele andere insteek: ik ben me bewust van mijzelf en daardoor kan ik helemaal leven vanuit mijzelf.

Hoe is dat bij jou?
Wie maakt in jouw leven de dienst uit? Je hoofd of je intuïtie? Of misschien heb je zelfs wel het gevoel dat je vooral voor andere mensen leeft.
Wil jij ook helemaal vanuit jezelf leven? Je leven in je eigen beheer hebben?
Misschien is dan de Basisopleiding Gewoon Bewust wat voor jou. Lees meer op www.gewoonbewust.nl
En vind je zo’n groep of een hele opleiding nog net wat te veel? Je kunt ook altijd even met mij contact opnemen om te kijken wat jou zou helpen.

Vind meer inspiratie!

Wie is mijn beste raadgever?

april 13th, 2017|0 Comments

Ik vond mijn stevigheid terug. Jij ook?

januari 18th, 2017|0 Comments

Mijn Gewone Bewuste leven

januari 17th, 2017|0 Comments