Coaching voor Ouders

Misschien vraag je je af hoe je het beste met je (gevoelige) kind om kunt gaan. Of merk je dat je kind sterk reageert op jouw gevoelens?

Kinderen reageren vaak sterk op de emoties en patronen die jij onbewust in jezelf hebt opgeslagen. Dit kan heel direct zijn (je kind wordt boos op jou als jij eigenlijk boos bent op iemand anders), maar je kind kan ook indirect jouw patronen imiteren of erop reageren. Bijvoorbeeld door heel streng te worden voor zichzelf, omdat jij dat ook altijd bent. Je kind heeft dan vaak zelf niet eens door dat het dit aan het doen is, maar het uit zich wel in dwars gedrag of uitbarstingen van boosheid, frustratie of verdriet. Dit kan zowel voor het kind als voor de ouder heel vervelend en vermoeiend zijn.

“Je tip was een schot in de roos. Warempel, binnen een minuut lag ze te snurken onder mijn hand. En waar ze normaal na zo’n onrustige avond zeker 4x ’s nachts huilend wakker wordt, heeft ze nu doorgeslapen. Ontroerend! 🙂 ”

Rachel over dochter (1,5 jaar)

Om dit op te lossen, kan ik deels met het kind werken. Ik kijk waarin het kind jullie als ouders spiegelt, welke beperkende of tegenwerkende verbindingen er wellicht zijn tussen het kind en de ouder. Ik werk met het kind om de tegenwerkende verbindingen op te lossen, zodat alleen een stevige, veilige, liefdevolle verbinding overblijft, waarin het kind helemaal zichzelf kan zijn en de ouder(s) ook. Het kind hoeft op die manier minder te spiegelen en heeft veel minder last van de emoties en patronen van de ouder(s).

Er is echter ook een deel dat jij als ouder zult moeten aanpakken, je kind spiegelt jou immers niet voor niets. Er is bij jouzelf ook iets aan de hand. Als jij dat niet oplost, zullen jij en je kind steeds weer terug vallen in hetzelfde oude patroon. Als je dat wilt, help ik je daarom om de emoties en patronen, die jouw kind aan je laat zien, in jezelf op te lossen. Zo komt de rust en liefde duurzaam terug in jullie gezin.

BEL of mail mij
“Na de sessies met Kim begrijp ik mijn dochter beter. Ik pas de tips toe en dat we praten over hoe ze zich kan beschermen tegen alle energieën en dergelijke maakt dat er openheid is en dat geeft haar een gevoel van veiligheid.”

Joska over Benthe (5 jaar)

Kim’s inspiratie over kinderen

Ik vond mijn stevigheid terug. Jij ook?

januari 18th, 2017|0 Comments

(Hoog)gevoelige kinderen: Volg jij de ervaring van je kind?

november 23rd, 2016|0 Comments

(Hoog)gevoelige kinderen: Wat voelt mijn kind allemaal?

november 17th, 2016|0 Comments